Синьото е новото черно

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Матеева

Според много интериорни дизайнери синьото е цветът на 2022 г. Това е цвят, който  насърчава спокойствието, което го прави идеалният избор за спалня. Синята палитра е подходяща и за други стаи на дома като кухня или баня.

  • Специалистите твърдят, че синьото ще бъде един от най-популярните цветове за спални през 2022 г. То може да има положителен ефект върху настроението, тъй като подсъзнателно се свързва със синьо небе или морето. Без значение как ще пренесете този цвят в интериора - дали с като боядисате стена в тъмно синьо или пък добавите декоративни елементи в този цвят - синьото ще помогне за успокояване на ума и ще създаде усещане за спокойствие.

  • На други места в дома синият цвят може да се използва като перфектната основа, върху която да заблестят аксесоарите. По-тъмните цветове формират много по-добър фон за картини и произведения на изкуството от бялото например. Затова, ако сте от по-смелите може да боядисате стените си в тъмен син нюанс.

Независимо коя от тенденциите решите да пренесете във вашия дом през 2022 година, е важно да се доверите на опитен специалист, който да ви помогне в прилагането й. Огромен избор от професионалисти в сферата на интериорния дизайн, можете да намерите в MaistorPlus. За да намерите подходящия за вас, е нужно само и единствено да подадете заявка за безплатен проект. В отговор ще получите няколко варианта, които да сравните и да изберете най-добрия.

Свързано:

Идеи за хол Тенденции в интериорния дизайн за новата 2022 година