Как да подредим хола, за да се чувстваме уютно?

Последна редакция на 20/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 2 347 пъти

Мечтали ли сте си дневната у дома да изглежда като взета от снимка в списание? Да е красива, раздвижена и уютна? Тази ваша мечта е много лесно осъществима и за целта не са нужни нито космически суми, нито изключително много работа. Достатъчно е да следвате тенденциите на китайската философия за един по-добър дом. Холът е мястото, което събира цялото семейство. Там почивате, прекарвате приятни мигове и трупате семейни спомени. Поради тази причина, дневната трябва да бъде добре уредена. Като за начало обърнете внимание на цветовете в нея. 

  • Фън шуй препоръчва светлите тонове, като оранжево и жълто, сиво и зелено. За тези от вас, които обичат да експериментират пък, може да заложите на екстревагантни цветови комбинации, което ще доведе до по-интересна и различна обстановка. Атмосферата в хола трябва да е приятна именно за вас.
  • Обърнете внимание на обзавеждането. Изхвърлете всички ненужни вещи, особено ако не подхождат на интериора ви.
  • Освободете ъглите, за да придадете по-динамична обстановка. А ако се чудите с какво да запълните голите стени, то изборът е много богат – интересни арт композиции, картини, снимки на семейството, а също и шарени тапети. Не отлагайте, а превърнете дневната си в едно приказно място, което да ви зарежда с положителна енергия и да ви кара да се чувствате превъзходно в края на дългия, работен ден.

Вижте още: Завладяващи форми, съчетали особеностите на скандинавския дизайн с иновативните решения

Свързано:

Идеи за хол Как да подредим дома си според тенденциите на Фън шуй?

На вашето внимание представяме дневна, която пленява с цвета си. Зеленото е основният нюанс тук, както в декорацията, така и при цвета на стените. Модерният интериорен стил деликатно е представен от практичното обзавеждане - широк и голям диван, съчетан с красив фотьойл. Светло бежово е основният им цвят, а декорацията е съчетана със зелени елементи и мотиви. Холната масична е малка, но красива. Изцяло в бяло и на две нива - вътрешността на плота ѝ е от дърво, а орнаментите в дизайна ѝ са красиви и придават стил. Вазата с нестандартна форма и красиви цветя е отлично допълнение към украсата на тази красива дневна. Срещу меката мебел е разположена и холната секция, която е изцяло в бяло и с изключително много шкафчета и рафтове, осигуряващи повече място и комфорт. Камината в дъното е акцентът в интериора на дневната. А орнаментиката е основна част в дизайна, което едновременно го прави красив и оригинално избран. Прозорците не липсват - големи и широки, осигуряващи достатъчно светлина и простор. А белите пердета създават усещане за уют. Дървената подова настилка съчетана с плочки около камината допълва усещането за хармония в тази цветна дневна.