Обърнете внимание на мебелите

Последна редакция на 26/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 252 пъти

След като сте избрали основните цветове, е време да подберете и обзавеждането. В зависимост от личните ви предпочитания, то може да е решено в различни стилове и шарки. Но ние ви съветваме да продължите да се придържате към неутралните и светли тонове. Те ще направят помещението по-леко и ще изглежда, че заемат по-малко пространство. Заложете на модерния, изчистен стил и практичните мебели. За предпочитане е те да са по-малки и да са съразмерни с мащабите на стаята. След това изберете един или два ярки цвята за декорацията. Така ще създадете контраст и привличащи погледа детайли. Не забравяйте и допълнителното осветление.

При необходимост от допълнителни съвети от опитен професионалист, за своята интериорна концепция, можете да го откриете бързо и лесно в MaistorPlus. За целта посетете нашата форма за задаване на проекти и опишете своя, за да получите най-добрите предложения от майсторите в бранша. Разгледайте бизнес профилите и репутациите на кандидатите, също и оценки от предишни клиенти. Сами решавате дали да поканите някого на последващ разговор и оглед. Ако откриете точния за вас изпълнител, наемете го, след което споделете своя отзив в платформата. 

Свързано:

Идеи за хол 4 идеи за малка дневна, с които да оптимизирате пространството

След като сте избрали мебелите си, помислете добре как ще ги разположите. Започнете с най-масивната мебел, а съобразно нея разположете и останалите. В повечето случаи в център на стаята се превръща телевизора. Подредете около него диваните и креслата и имате идеалния кът за почивка и събиране на семейството. На тази снимка сме ви подбрали една малка дневна, чието предназначение е именно гледането на телевизия. Тя е съвсем семпла и много тясна, но с интересен дизайн и обзавеждане, което заслужава внимание. Нека започнем с дивана - мек, удобен и неутрален цвят, той е красиво декориран с възглавници в пастелни тонове. До него е поставен помощна етажерка, върху която да подредени книги и декорации. Малка кръгла масичка за кафе оформя центъра на помещението. Най-забележимият и приковаващ вниманието детайл е килимът, който е на черно-бели геометрични форми и веднага приковава около. След него погледът се спира на стената, която е стъпаловидно оформена благодарение на цветна картина, графичен надпис и малко огледало под формата на еленска глава. По всичко личи, че този дизайн е инспириран от скандинавския дух и носи неговите изчистени линии и семпли, но функционални интериорни решения. Ако в стаята планирате да поставите по-голям телевизор с плосък екран, за да спестите място го монтирайте на стената като използвате прикрепващи механизми. Под него може да поставите шкафче, ако помещението го позволява.