Широка холна част с тюркоазени акценти

Последна редакция на 26/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 300 пъти

Холната зона се намира в централната част на жилището, заформяйки удобен и просторен кът за релаксация. Преобладаващият цвят в цялото жилище е белият, което позволява за меката мебел да се подбере по-тъмна дамаска. Г-образният диван, който комбинира бяло и сиво, е допълнен от футуристичен фотьойл, придаващ завършеност на тази зона. Масичката е неутрална, изработена от материал, имитиращ дърво, съчетана с част от шкафчетата във всекидневната. Килимът е фигурален, отново в основните за холното обзавеждане цветове - сиво и бяло. Шкафовете във всекидневната са изработени от бял гланциран материал, който ги прави почти незабележими за окото, тъй като стените наоколо също са в този цвят.

Много приятно решение са нишите, боядисани в тюркоазено, за които е предвидено специално осветление. Друг интересен момент е офис частта, която е скрита, погледната от самия хол и предлага нужното за работния процес уединение. Тук отново е използван тюркоазеният цвят, който визуално да отдели зоните. 

Вижте още: 4 красиви невни в скандинавски стил

Свързано:

Идеи за хол Светъл апартамент с пъстри акценти, събран в едно помещение

Всекидневната в този апартамент е много просторна, позиционирана в централната част на жилището, а около нея са разположени всички останали зони. Преобладаващият бял цвят позволява използването на по-ярки цветове за акцент. Така например тюркоазеното е използвано за интересните ниши, поместени при стената с шкафове в хола, които освен това са осветени със специални лампички. Същият цвят се повтаря на няколко места в интериора, като силно впечатление прави при стената, разделяща всекидневната от частта, превърната в мини-офис. Друго интересно решение са плочките в пъстри цветове, които са използвани на различни места, съчетават се със стилната и изчистена линия и същевременно придават весела нотка на жилището. Диванът в хола е с модерен дизайн, а бялата му основа е в унисон с останалите мебели в същия цвят. Тук виждаме да се набляга и на по-тъмни тонове като синьото, които се повтарят както при дамаската на футуристичния фотьойл, така и при шарките на фигуралния килим.