Отделете антрето чрез тухлена стена в индустриален стил

Последна редакция на 27/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 991 пъти

Хубаво е, ако имаме възможност, да отделим зона за антре, вместо входната врата да се намира в средата на апартамента ни. Тук тухлената стена играе ролята на преграда и вратата е в ниша, което визуално разделя пространството. Чудесно решение е цветът на стената около вратата и зад леглото да е един и същ, като така се усеща по-голяма дълбочина и преградната тухлена стена става визуално по-лека. Практичното шкафче до вратата, което ни напомня да вземем ключовете и другите ценни вещи, е съчетано с модулите на стената в хола и затвърждава цялостната представа за добре изпипан проект до последния детайл. 

В случай че имате нужда от консултация за реализирането на вашите идеи, може да се свържете с опитни архитекти. Заявете проект и се запознайте с последните тенденции в интериора.

Свързано:

Идеи за хол Модерен индустриален апартамент в 40 кв.м.

Зоната за антре винаги е добре дошла, в случай че разпределението на пространството позволява да се обособи такава. Хубаво е входната врата да не се намира в центъра на апартамента, така че с отварянето и да се озовем директно в хола. В случая входната врата се намира в дъното на малък коридор. Бялата тухлена стена служи за преграда между този коридор и спалнята. Цветът и е много добре подбран, правейки я визуално "лека" и ненатрапчива. Освен това тя играе ролята на гардероб, достъпен откъм спалнята, оползотворявайки умело наличното пространство. Много хитро решение е цветът на стената около входната врата да е същият като този в спалнята зад леглото. Това прави преградната тухлена стена още по-незабележима и същевременно придава усещането за обем и дълбочина в цялото помещение. Интересен детайл е малкото шкафче, намиращо се непосредствено до входната врата, където можем да оставим ключовете си, веднага щом влезем, без да се налага да ги търсим на следващия ден преди излизане. То е идентично с рафтовете, окачени на стената в хола над телевизора.