Римски щори за ценителите на класическия интериор

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 113 пъти

Римските щори са друг често срещан вариант в много модерни жилища. Те съчетават високата функционалност на щорите и елегантния дизайн на красивите завеси, като са изключително лесни за монтаж и поддръжка. Допълнителното предимство на римските щори е възможността да се изработят по поръчка с нестандартни размери, подходящи и за по-големи прозорци. Цените на този вид вътрешни щори са:

  • В зависимост от модела, цвета и качеството на плата римските щори могат да струват между 32 и 50 лв/кв.м.
  • Допълнителната корда за застопоряване на щората може да изисква да отделите допълнителни 5 лв.
  • Възможността за дистанционно управление на този тип щори пък може да повиши значително инвестицията, като цените варират значително при различните производители. Обикновено дистанционното управление може да изисква да отделите още 80-100 лв, като се предлага и с петгодишна гаранция.

Виж още: Детски легла – цени

Свързано:

Вътрешни щори - цени

Обединяването на кухня и трапезария в едно общо просторно помещение е често срещан подход в много модерни жилища. По този начин сервирането и разтребването на масата е в пъти по-лесно, а свободната стая, предвидена за трапезария спокойно може да бъде използвана като допълнителна детска или пък спалня за гости. Тук например кухнята и зоната за хранене са приобщени като трапезната маса е разположена в непосредствена близост до практичния кухненски модул. Той разполага с бели кухненски шкафове и удобен дървен плот, който си подхожда с дървената поставка за съдове, закачена на стената. До прозореца пък е обособено кътче за отмора и релакс, което е представено от практична пейка, обсипана с красиви декоративни възглавнички. Техните кремави нюанси пък пасват на шарките, покрили красивите римски щори, които се явяват страхотен вариант за много съвременни домове. Те са стилни, здрави и изключителни лесни за поддържане, като в затворено положение могат да осигурят пълно уединение в стаята. Трапезарията тук е представена от страхотна дървена маса във винтидж стил, която е обградена от класически трапезни столове със сходен дизайн. За пода на помещението пък е избрана устойчива винилова настилка в бяло, докато светлите стени са покрити с множество ефектни декорации, които разчупват иначе семплото помещение.