Привлечете погледа нагоре

Последна редакция на 24/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 261 пъти

Освен хоризонтално оформление, дневната ви трябва да има и вертикално такова. Особено за малки помещения, това е от изключително значение.

  • Привлечете погледа върху високите тавани. Дълги до пода завеси и цветен акцент на тавана са чудесни идеи за постигането на този ефект. 
  • Създавайте пано от малки произведения на изкуството по продължението на цялата стена. Те ще привличат окото и ще създадат усещането за по-голямо помещение, заради вертикалната перспектива. 
  • Подберете неутрални цветове за основа на стаята. Придържайте се към бяло, светло сиво, нежно бежово или, за по-цветен вид – пастелно розово или жълто. Избягвайте много наситените и тъмни тонове за стените и пода, за да може дневната ви да диша и да имате възможност да я декорирате с цветни акценти. 

Свързано:

Идеи за хол 4 идеи за малка дневна, с които да оптимизирате пространството

Избрахме тази снимка, за да ви покажем, че дори без цветни акценти, дневната ви може да изключително интересна и много разчупена. В този великолепен модерен дизайн са използвани единствено неутрални нюанси - черно, бяло и сиво. Но те са прекрасно съчетани с различни принтове и детайли, които правят помещението живо, с характер и много красиво. Не разгледаме как точно е постигнат този ефект. Имаме мек килим в сиво, който създава добра основа за белите мебели. Голямо бяло кресло и табуретка, съчетани с елегантна квадратна маса за кафе. Стаята щеше да изглежда претрупана, ако останалата част от обзавеждането не привличаше погледа нагоре и не развиваше вертикала на дизайна - висок шкаф с витрина, великолепни дълги пердета и чудесно пано от черно-бели снимки в рамки, което украсява стената. Всичко това, в комбинация с много живите шарки на декоративните възглавници правят един чудесен интериор за малка дневна. Трябва да се обърне внимание и на осветлението. Освен естествената светлина, която влиза през прозореца, от тавана са спуснати чудесни прозрачни абажури - два на брой, с леко разминаване в дължината. Те привличат вниманието и създават фокус в стаята и оформят центъра. Именно такива малки детайли създават уникалността на дизайните, за които си казвате "Уау! И аз искам дневната ми да изглежда така!"