Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни

Последна редакция на 25/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 864 пъти

В края на напрегнат ден, наситен с разнообразни предизвикателства, приветливата усмивка на дома действа като вълшебен еликсир. Представете си как влизате в събирателната точка за цялото семейство, дневната, и тя ви дарява с хармонична и зареждаща атмосфера. Ако не ви се получава лесно подобна визуализация, повредата вероятно не е във вашето въображение. Помислете си дали не е време за преобразяващ ремонт, който ще внесе в дневния тракт на жилището ви необходимата доза свежест. Стимулирайте вдъхновението си с тази колекция от 5 възхитителни трансформации на дневна, а за реализирането на идеите си, разчитайте на професионалистите в нашия сайт.  

Започваме ударно с една наистина удивителна трансформация. Дневната, показана на разглежданата тук снимка, сякаш е направила скок във времето. Похабеният килим е отстъпил място на кокетна холна масичка, под която подът е сменил цвета си от тъмен на светъл дървесен. Новият бял диван е в перфектно интериорно съдружие с модерното осветително тяло и с доскоро мрачният и тъмен парапет, видим отвъд входа на помещението. Финални щрихи поставят нежни декоративни възглавнички и абстрактни картини.

Свързано:

Идеи за хол Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни

Ремонтът често се свързва с разходи не само на пари, но и на време и нерви. И все пак инвестицията в него си струва и това разбираме, след като дойде моментът да се насладим на позитивната трансформация. Колажът от две снимки, който представяме на вашето внимание тук, демонстрира нагледно как една доста невзрачна стая може да се превърне в една очарователна модерна дневна. Както и сами можете да се уверите, след направените с нея промени тя е изпълнена с приветливост и всеки би желал да релаксира в нея след напрегнат ден. В първоначалната ѝ версия, показана на изображението отляво, дневната е с тъмен дървен под, състоящ се от дълги дъски, а върху тях е постлан избелял и вехт пъстър килим. Отляво забелязваме стар кафяв диван с долепена до него кубична табуретка в същия цвят. При бялата стена отсреща е и входът, респективно изходът към стълбищна площадка, където се вижда и кафяв дървен парапет. След ремонта дневната е неузнаваема в най-положителния смисъл. Похабеният килим вече не покрива пода. Последният е вече с естествени дървени дъски с излъчващ топлота златист оттенък. В дясната част на стаята отново виждаме диван, но далеч по-свеж с бялата си тапицерия. В него са поставени две сини декоративни възглавнички с бели фигурки. На светлосива стена зад дивана са окачени три абстрактни картини в черни рамки. Пред дивана е позиционирана масичка, наподобяваща светла дървена пейка с оставени върху нея три кълбовидни декорации в бяла правоъгълна чиния. Поглеждаме към тавана и там виждаме цилиндричен кръгъл полилей. Ако си спомняте дървения парапет от преди ремонта, той вече е бял и се вижда ясно като естествено продължение на новия интериор на дневната.