Еклектика в интериора

Последна редакция на 29/03/2024 от Мария Милушева
Източник | Видяно 1 284 пъти

Смесването на интериорни стилове започва да става много популярно в наши дни. Все по-често виждаме съвременни домове, носещи духа на Прованс.

  • Характерно за еклектиката е използването на материали като керамика, дърво, метал и същевременно модерни кожени мебели. Обикновено в този интериорен стил се набляга на цветове в топлата гама – оранжево, жълто, дори и нещо по-завладяващо като червеното.
  • Индустриалният стил също може да дойде на помощ тук. Той също е широко застъпен и силно предпочитан. Създава малко по-груба обстановка, материалите са метал, желязо, тухли, но пък това прекрасно кореспондира с червеното, което може да изберете като цвят за дома си. Да, той не е типичен за индустриалния стил, в който преобладават основно сиво и черно, но нали целим да постигнем еклектика?
  • Условието е само едно и лесно се постига – всичко да бъде съчетано с вкус и умереност.

Цветните шарки намират широко приложение в съвременни интериор. Определено няма да сгрешите, ако го снесете в дома си. Ако не се чувствате сигурни в собствените си умения за правилно комбинирате, обърнете се към професионалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект и се възползвайте от възможността да избирате между най-различни майстори, които да се погрижат за вашия дом.

Свързано:

Идеи за хол Цветните шарки завладяват съвременния интериор