По хоризонтала и вертикала едновременно

Последна редакция на 01/05/2024 от Мария Милушева
Източник | Видяно 683 пъти

Да, можете да използвате декор с вертикални елементи, за да изглежда таванът по-висок, но същевременно да акцентирате върху ширината на стаята с картини с нарисувано поле или дълъг мост.

  • Поставете максимално високо завесите. Ако обзавеждате спалня, би било чудесно те да стигат и до пода. Този трик не само оптически увеличава пространството, но и създава невероятен уют.
  • Висока библиотека – прекрасно решение за хола ви. Обичате ли да четете? Ако да, то това предложение ще ви хареса. А хубавото е, че няма да ви трябва столче, за да стигате до високите рафтове, така че има нещо хубаво и в ниския таван.
  • Картини с хоризонтални щрихи. Ето тук е мястото на природните пейзажи с полето и дългите мостове, за които вече споменахме. Може таваните ви да са ниски, но пък вероятно стаята е широка, а това е плюс. Акцентирайте върху това. Декорирайте стената над спалнята си с такава панорама, над дивана в хола, в детската стая - също.
  • Всичко, което увеличава оптически пространството, може да бъде от полза. Монтирайте малки лавици или рафтчета на стената, наредени хоризонтално. Изглеждат много чаровно и са изключително функционални.
  • Тапети с вертикални или хоризонтални линии, високи дръвчета – не се страхувайте да експериментирате с тях. Ще ви изненадат приятно.

Вижте още: 5 интересни идеи как да преобразим тавана

Свързано:

Идеи за хол Нови и свежи идеи за оптически по-висок таван