Постигнете баланс между естетика и технологии

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 926 пъти

Уверете се, че не претрупвате дома си с твърде много смарт приспособления! В крайна сметка, ако прекалим с интелигентните домашни технологии, ще получим неподходящо роботизирано усещане в ежедневието си. Минимализмът е основната характеристика, която трябва да се има предвид при обзавеждането на всеки дом, независимо дали е “умен” или не. Това е така, тъй като с негова помощ, се създава неподправено и естествено усещане. Създаването на среда, която е релаксираща, но технологично оборудвана, е трудна за постигане, но балансът не е невъзможен. За да го постигнете е нужно да следвате следните стъпки:

  • Използвайте неща, които наистина са ви необходими.
  • Не купувайте уреди, които няма да ви послужат за нищо друго, освен да се гордеете с тяхното притежаване.
  • Не правете покупки, които не сте планирали. Колкото и да ви харесва тази умна прахосмукачка в хипермаркета, не се заблуждавайте да я вземете в дома си, само защото е "готина".
  • Добре обмислете как да разположите нещата в дома си. Дизайнът му няма нужда от свръхнатоварване, така че спестете си този дискомфорт.
  • Следвайте плана, който предварително сте си направили. Добре би било да заложите и бюджет. По този начин ще предотвратите опасността да направите инвестиция, която да натовари джоба ви и да е напълно ненужна. 

Вижте още: Интелигентна система за автоматизация на дома - Homematic IP Smart Home

Свързано:

Идеи за хол Как да интегрираме модерните технологии в дома си със стил?