Дървена подпокривна конструкция

Последна редакция на 23/04/2024 от Патриция Симеонова

Дървената подпокривна конструкция трябва да бъде здрава, за да може да издържи тежестта на плочите, както вече споменахме шистите са един от най-тежките материали, използвани за покриви. Когато се изработва дървената конструкция, трябва да имате предвид размера на избраните плочи за монтаж. Това е важно, тъй като разстоянието между гредите трябва да бъде наполовина размера на плочата. В зависимост от мястото и заобикалящите метеорологични условия, може да се наложи конструкцията да е по-плътна, като над нея се полага и покривен пергамент. Неговата роля е като бариера, защитаваща дома ви от влиянието на влагата.

След като и тази стъпка е изпълнена, следва и полагането на самите шистови плочи. Прикрепянето им към конструкцията се осъществява чрез гвоздеи или специални кукички. Задължително се оставя малко разстояние и не се забива докрай, за да се предпази плочката от счупване при възможни деформация на констукцията с времето.

Полагането на шистови плочи изисква работа от опитен специалист. Ако монтажът на покрива е извършен качествено, то десетилетия напред няма да има нужда от ремонт и допълнителни разходи. Потърсете някой между регистрираните в MaistorPlus, като заявите своя проект.

Свързано:

Идеи за къщи Покрив с шистови плочи - монтаж и полагане