Класическа и сигурна каменна фасада

Последна редакция на 18/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 760 пъти

С подходящите решения и опитни изпълнители фасадата на дома може да се превърне в уникално чаровно творение. Камъкът е един от най-широко използваните материали. Има различни видове производни на него субстанции, които са модерни и широко разпространени. Въпреки това често се залага на естествените продукти.

  • Те изискват допълнителна обработка, която ги защитава от ерозия и им придава разнообразна визия с красива структура.
  • Фасадата има изтънчен вид, като не е необходима никаква поддръжка освен почистване.
  • Друг плюс на каменната облицовка е здравината и високата издържливост, които са едни от най-търсените характеристики.
  • Специалистите съветват да се спрем на камък, ако живеем в район с много ниска температура и силни ветрове, тъй като той е мразоустойчив и издържа на ветровити въздействия.
  • Майсторите изтъкват, че един от малкото недостатъци на каменната фасада е голямата тежест.
  • Гранитът и мраморът са най-често използваните разновидности.

Свързано:

Идеи за къщи Кои са най-подходящите фасади за дома?

На изображението е представена една красива къща, която впечатлява със стилна визия. Тя е разположена в голяма пространство, а около нея има тревни площи. Самата къща е заградена с пътеки, по които може да минава и разхожда. Те я обгръщат и обособяват. Етажите са два, като горният е по-широк. Първият от тях е облицован с каменна фасада. Това придава здравина и стил. Лесният за поддържане материал има изтънчен вид и привлича вниманието към себе си. Вторият ежат е семпъл и му контрастира визуално. Стените са бели и свежи. Вижда се и тераса, която е сравнително голяма. Оградата е дървена и ниска, което придава на къщата повече височина. Точно под нея мястото е свободно. Там е поставена входната врата. Прозорците не са разположени равномерно. Отгоре броят им е по-голям, за да може да се допълни семплата визия. Заложено е на традиционния вид и правилните форми. Има достатъчно място в градината за поставяне на беседка или градински мебели. Оградата допълва класическата визия и е сравнително ниска, цялата изградена от камъни. Помислено е и керемидите, които се забелязват освен на покрива, но и на входната врата при огражданията. Добрите идеи и хитрите комбинации придават красив и неповторим екстериор.