Почистващ разтвор за ламинат – подходящи варианти

Последна редакция на 26/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 1 768 пъти

Може да си закупите почистващ разтвор за ламинат от магазина или да си направите сами, ако предпочитате домашно приготвен. Цените на готовите препарати са различни, но трябва да четете внимателно етикета, за да видите какво съдържа той. В някои случаи е възможно в неговия състав да има химически вещества, които да причиняват дразнещ ефект или са опасни за малки деца и домашни любимци.

По-скъпите препарати са по-ефективни при почистването на ламината, тоест те не само лесно премахват мръсотията, но и ликвидират следите от обувките и грозните мазни петна. В същото време и абсорбират неприятните миризми и осигуряват защита от влага. А ето как бързо и лесно да си приготвите домашен препарат с вода, алкохол, етерично масло и бял оцет:

  • В половин литър леко топла вода се слагат: 1 кафеена чаша бял оцет, 2 супени лъжица водка или спирт и 5-6 капки лавандулово масло.
  • Препоръка: ако обичате друг аромат, например, на розмарин, сложете етерично масло от него. Може да се направи този разтвор в спрей бутилка или в кофата за чистене, в зависимост от това кой вариант ви е по-удобен.

Прочетете още: Как да почистим и освежим матрака на леглото?

Свързано:

Идеи за къщи Наръчник за почистване на ламинат за отличен ефект