Малката форма крие големи изненади

Последна редакция на 18/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 041 пъти

Често сме чували израза, че външността лъже. В този случай това се оказва неоспорим факт. Къщата е малка, синя и създава впечатление за обикновена и незначителна постройка. Оказва се обаче, че зад високите стени и стилната визия се крие неподозирана изненада - невероятен дом. Японското спокойствие в него е пренесено чрез дървения материал. Той е използван и за направата на таваните, с което се засилва хармонията и сливането с природата.

С всяка крачка по невероятната стълба се пренасяме в красива планинска хижа. Топлите нюанси в комбинация с бялото допринасят за този ефект. Обърнете поглед нагоре и се насладете на прекрасното вечерно звездно небе. Допълнително предимство е, че през деня от големите прозорци навлиза естествена светлина. Истинското очарование на модерната японска къща е комбинация от правилна подредба, интересни форми и изчистеност в дизайна и обзавеждането.

Свързано:

Идеи за къщи Невероятните и вдъхновяващи японски жилища

Малката къща е разположена на просторна улица. Тя е семпла, синя и на пръв поглед съвсем обикновена. При отварянето на вратата се открива неочаквана гладка. Вътрешността е красива, бяла и достатъчно широка. Забелязват се кръгли и деликатно поставени лампи по тавана, които осветяват помещението. Домът отвътре изненадва. Подът е дървен и уютен. Японските къщи са характерни с хармоничността, която създават. Тук тя е постигната от един необичаен елемент, а именно тавана. При обръщането на поглед нагоре се открива една учудваща гледка. Прозорецът е голям и допуска естествената светлина през деня. А вечер разкрива едно приказно небе. Поставени са дървени летни, разчупващи обстановката. Първият етаж е елегантно декориран. Липсват излишни предмети и мебели. Кухненският плот е голям, а до него е поставена стъклена маса за хапване. Всичко се придържа към цялостния интериор, а именно семпли бели стени в комбинация с дървен материал. Връзката с природата е засилена, което придава комфорт и хармония в дома. Стълбата води нагоре към приказната гледка. Мястото е отделено за отдих и релакс. Осветлението е деликатно, като лампите са разположени до стената, за да може да няма излишни висящи тела. Красивата обстановка допринася за отморяването след дълъг и тежък ден, а топлите тонове балансират усещането за спокойствие.