Почистете всички отделни части

Последна редакция на 10/05/2024 от Ирена Петрова

Независимо от вида на фурната, най-добрият начин за почистване на металните решетки е да ги извадите изцяло от фурната и да ги накиснете във вряла вода с малко препарат за миялна машина. Ваната е подходящо място за накисване на решетките на фурната. След накисване в продължение на два часа, почистете решетките с твърда четка, изплакнете и подсушете, преди да ги върнете във фурната.

Добавете сода за хляб, за да отстраните упоритите петна. Вместо вряла вода можете да използвате сместа от сода за хляб и вода със спрей с оцет. Ключът е да го оставите да престои достатъчно дълго, за да могат съставките да направят своята магия, така че търкането да е минимално.

Стъклената врата на фурната изисква по-нежен подход в сравнение с рафтовете, тъй като стъклото е по-податливо на надраскване. Това означава да пропуснете абразивните продукти и да използвате по-малко агресивна техника за търкане. За да почистите стъклото на вратата на фурната, без да го надраскате, смесете сода за хляб и вода за гъста паста. Разнесете пастата обилно върху стъклото и я оставете да престои 20 или повече минути. След това внимателно избършете пастата с микрофибърна кърпа, изплакнете обилно с вода и я подсушете, за да придобие искрящ блясък. Избършете стъклото с почистващ препарат за стъкло.

Като алтернатива можете да напръскате със сапунена вода или с препарат за почистване на фурни. За да завършите работата, използвайте стандартен препарат за почистване на стъкла или малко разреден оцет и мека кърпа за допълнителен блясък.

Ако планирате ремонт на кухнята и не знаете откъде да започнете, не се притеснявайте да позвъните на нашите специалисти. Те ще ви помогнат в целия процес.

Свързано:

Как бързо и лесно да почистим фурната?