Компактни кухня и трапезария, разположени в най-светлата част

Последна редакция на 27/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 206 пъти

Впечатление тук правят големите прозорци, които осигуряват светлина в изобилие както в кухненската зона, така и в трапезарията. Кухнята е  компактна, следваща цялостната визия на жилището. Г-образните шкафове отново са изработени от бял гланциран материал, като всички уреди са вградени и така превърнати в невидими за окото.

Единствено високо поставената фурна се отличава с по-тъмните си тонове. За гръб в кухнята са използвани пъстрите плочки, които видяхме и в другите части на апартамента. Те се открояват чудесно на фона на минималистичната среда наоколо. Трапезарната маса е четириместна, долепена до стената под прозореца. Столовете, подбрани към нея, отново са в бяло. Закачлив детайл е принтът на стената, напомнящ на собствениците правилата на този дом. 

Вижте още: Как ефектно да разчупим визията на минималистичната кухня

Свързано:

Светъл апартамент с пъстри акценти, събран в едно помещение

Тук виждаме една много изчистена г-образна кухня, която въздейства като естествено продължение на стената с принт върху нея. Той напомня на обитателите правилата за щастлив живот. Всички шкафове са изработени от бял гланциран материал, като никъде не се забелязват дръжки и така окото преминава през пространството без да се спре на изпъкнали елементи. Кухненските уреди са вградени, като по този начин също стават невидими. Единствено фурната се откроява с по-тъмния си цвят. Минималистичният дизайн на кухненската зона позволява на гърба от цветни плочки да изпъкне и да придаде настроение, без да се изгуби усещането за стилна завършеност. Големите прозорци осигуряват нужното количество дневна светлина, а техните широки первази могат да бъдат използвани за поставянето на различни декоративни елементи - вази или саксии с билки и подправки. Щорите са светли и почти декоративни, носещи по-скоро усещане за уединение, отколкото спиращи светлината. Трапезарната маса е долепена плътно до стената под прозореца и е предвидена за четири човека. Тя е изработена от материал, който почти се слива с този, използван за первазите, намиращи се на същата височина. За столовете е избран белият цвят, преобладаващ в цялото жилище.