Как да внесем традиционните скандинавски интериорни елементи?

Последна редакция на 19/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 210 пъти

Ето няколко начални стъпки, които можете лесно да осъществите, независимо от условията, с които разполагате:

  • Заложете на белият цвят като основен фокус. Нека стените и по-голямата част от обзавеждането бъдат в бяло - то е основна характеристика за повечето традиционни скандинавски домове. Като алтернатива можете да използвате много светли нюанси на синята или розовата гама.
  • Комбинирайте с естествени материали - дървени подове (или имитация на такива), памучни покривки и завеси, медни съдове, естествена растителност.
  • Създайте контраст - било то с по-тъмен цвят на дървото или ярко контрастиращи мотиви. Черното е добре дошло, тъй като създава класическа и не натоварваща окото комбинация.
  • Вкарайте шарки и геометрия. Скандинавски фолклорни мотиви могат да присъстват върху плочките, покривките, по пердето или като орнаментика върху съдовете. Геометричните форми също са особено характерни за този тип дизайн и могат да бъдат комбинирани с орнаменти.

Виж още: Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс

Свързано:

Идеи за кухня Как да се сдобиете лесно с кухня в скандинавски стил?

В кухнята отляво правят впечатление елегантните съвременни линии, заключващи в себе си фин и много красив дизайн, който обединява традиционни скандинавски характеристики в модерна интерпретация. Подът е основният и най-важен детайл, така типичен за този стил със специфичните си шарки и геометрични форми. Стените и голяма част от обзавеждането са модерни, комбинирани с дървени плотове и малка маса. Лампите висят от тавана, а техниката е от най-ново поколение, което създава контраст в интериорния дизайн. Вдясно пък ще забележим ретро-вариация на скандинавска кухня. В нея също има много геометрия и изчистени цветове, предимно в бяло, комбинирано с малко дърво и черни акценти. Плочките са много винтидж, заедно със радиатора на стената, който е запазен като малък традиционен акцент. Можем да забележим присъствието на пресни билки в саксии, които изпълват въздуха с вкусен аромат. Шахматният под е основен контраст и играе роля на балансатор в иначе прекалено семплите бели линии. Това, което е важно да отбележим, е че и тук, въпреки изборът на ретро стил, кухненската техника е съвременна, което донася необходимият комфорт на домакините и всъщност идеално се вписва в картинката.