Как да внесете акценти?

Последна редакция на 20/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 236 пъти

От началото на статията говорим засилено за внасянето на акценти в скандинавския интериор и ако до сега не ви е станало съвсем ясно как да постигнете това, ето няколко практични съвета, които работят винаги:

  • Проектирайте разположението на мебелите в бъдещата си кухня. Спрямо тяхната композиция можете лесно да прецените къде да бъде фокусиран акцентът. Ако най-много вложени мебели ще има в кухненския модул и те са в бяло, то там е идеалната точка за акцент. Гръб с черни плочки, сиви геометрични фигури или други подобни шарки биха паснали идеално.
  • За да засилите акцентът, можете да създадете контрасти в различни зони в стаята, които да помогнат на обзавеждането да се откроява. На снимката тук е показан бял кухненски модул с контрастиращ на него гръб в черно. От друга стана, в трапезната зона преобладават повече тъмните цветове, под формата на естествени нюанси на дървото. Там пък виждаме бяла тапицерия по столовете, която контрастира на останалите компоненти. 
  • Контраст можете да създадете и между пода и стените, както е показано в текущата кухня - тъмен под, имитиращ дърво и бели стени, тавани, дограма и завеси.

А за да сте сигурни, че оставяте ремонта на кухнята си в сигурни ръце - възползвайте се от възможността сами да изберете с кой специалист да работите. Изпратете безплатно проект и в кратък срок ще ви изпратим оферти от водещи професионалисти. Сравнете ги внимателно, вижте рейтинга на фирмите и решете сами кой да осъществи идеите ви за мечтаната кухня в скандинавски стил!

Свързано:

Идеи за кухня Как да се сдобиете лесно с кухня в скандинавски стил?

Тази кухня е радост за окото със спретнатия си бял дизайн, който разгръща в себе си типични за скандинавския стил мотиви. Подът е от винилова настилка с имитация на дюшеме с преливащи нюанси на дървото. В негов отговор кухнята е снабдена и с маса и столове с основи от дърво, като столовете са тапицирани в бяло, което пък да се върже на кухненския модул. Той, от своя страна, е изграден от редица бели шкафове и чекмеджета с алуминиеви дръжки и кухненски гръб в черни плочки с фуги, запълнени в бял цвят. Това създава интересен контраст, но най-важното е, че върху подобна повърхност нечистотиите не са толкова видими. Вероятно по тази причина, а и от естетическа гледна точка, плотовете по модула също са в тъмен цвят, на свой ред също изградени от дърво, както трапезната зона и имитиращият под. Техниката е от ново поколение, осигурен е голям абсорбатор, а наоколо отново виждаме свежи подправки в симпатични малки саксии. От прозорецът нахлува обилно количество естествена дневна светлина, която е основен помощник в готвенето, а и по време на хранене. Около тях виждаме красиви и ефирни, леки завеси, в прозрачно-бял цвят върху сребрист алуминиев корниз.