Паркетът е запазен само за дневната?

Последна редакция на 19/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 856 пъти

В никакъв случай. Добре поставеният и поддържан паркет е много по-устойчив, отколкото предполагате. Настилката пази топлината, а, когато е от истинска дървесина, създава невероятно усещане за спокойствие и домашен уют. "Вкъщи сме на дъбов паркет 18 мм и за 20 години не е мръднал. Ходи се без чехли по него и в сравнение с ламинирания такъв в една от стаите е чувствително по-топъл", споделя потребителят solar_entusiast.

Разбира се, за да сте сигурни, че ще предпазите паркета си от извънредни ситуации и за да удължите живота му, можете да използвате гумирани подови настилки за най-рисковите участъци в кухнята - в областта на мивката или печката.

Свързано:

Идеи за кухня Каква подова настилка да изберем за кухнята

Представяме ви една функционална кухня, която ще ви вдъхнови да преобразите дизайна на своята. За целта е необходимо да разполагате с достатъчно голямо и светло помещение, така че да се постигне необходимия визуален баланс с тъмното кухненско обзавеждане. Тук майсторите залагат на класически паркет за пода, който се е доказал като една от най-удачните и издръжливи подови настилки за кухня. По стените пък откриваме неутрални нюанси, които създават интересен контраст със зелените кухненски шкафове. Г-образният кухненски модул от своя страна се състои от практични долни шкафове и оригинални витрини, които умело изместват масивните горни шкафове от дърво и създават впечатление за повече простор в стаята. В рамките на помещението е обособена и отделна трапезария чрез поставянето на масивна дървена маса за хранене. Дребните декоративни елементи, разпръснати из цялата кухня, пък подпомагат усещането за уют и гостоприемство в нея. Друго изключително интересно решение е съчетаването на иноксови електроуреди с медни елементи, които все по-осезаемо присъстват в интериора на съвременните жилища.