Минимализъм в студио? Възможно е!

Последна редакция на 27/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 511 пъти

Ако горите от желание да постигнете максимално изчистен дизайн, но смятате че би било трудно изграждането на минималистичен интериор в малко студио, то определено сме тук, за да ви покажем, че това не е така. С правилната комбинация от цветове и влагането само на най-необходимите мебели ще ви остане място дори за малко декорация, каквато можете да видите да присъства в настоящия апартамент.

Цветовете преминават от светло в тъмно, обособявайки различните зони в помещението. Техниката е в черен цвят и почти се слива в интериора. Внесени са свежи акценти със столчета в синьо и черга в разнообразни земни тонове. Присъстват интересни висящи осветителни тела, които да внесат не само закачлива нотка в интериора, но и да направят храненето на трапезната маса по-комфортно.

Виж още: Как да преобразим дневната за един уикенд?

Свързано:

Идеи за хол 5 доказателства, че и най-малкото студио може да бъде много шик

В този малък апартамент царува все по-предпочитаният от всички минималистичен стил. Тук няма нищо излишно, декорацията е подбрана с много вкус и мисъл и тя, на свой ред, също е в минимални количества. Започваме от основите - светъл паркет в преливащи нюанси, комбиниран със стени в сиво с променливи тонове, спрямо различните зони в жилището, а за финал - бял таван. На преден план се извисява дневният кът, където можем да видим два малки дивана, подредени в ъглова форма, единият от които светло-, а другият - тъмно-сив. Пред тях има семпла масичка в тъмен цвят, декорирана приятно от интересни съдове с фини линии. Чергата с добре съчетано разнообразие от земни тонове придава лек контраст върху паркета, запазвайки напълно елегантната визия на интериора. Пред тази зона е разположен голям телевизор, закачен директно върху тъмно-сивата стена, пред която също има малко декорация, а в нейно дясно виждаме и стол, придружен от малка табуретка, като зад тях виждаме и голям зелен бенджамин, който внася красив естествен акцент. Кухнята е семпла, разделена на горна зона от бели шкафове и долна такава от шкафове в тъмен дървесен цвят, като за нея е избрана съвременна техника. Масата отговаря със семплотата си на кухненския дизайн, а красивите осветителни тела и сини акцентиращи столчета завършват идеално картинката.