От началото на статията говорим засилено за внасянето на акценти в скандинавския интериор и ако до сега не ви е станало съвсем ясно как да постигнете това, ето няколко практични съвета, които работят винаги:

  • Проектирайте разположението на мебелите в бъдещата си кухня. Спрямо тяхната композиция можете лесно да прецените къде да бъде фокусиран акцентът. Ако най-много вложени мебели ще има в кухненския модул и те са в бяло, то там е идеалната точка за акцент. Гръб с черни плочки, сиви геометрични фигури или други подобни шарки биха паснали идеално.
  • За да засилите акцентът, можете да създадете контрасти в различни зони в стаята, които да помогнат на обзавеждането да се откроява. На снимката тук е показан бял кухненски модул с контрастиращ на него гръб в черно. От друга стана, в трапезната зона преобладават повече тъмните цветове, под формата на естествени нюанси на дървото. Там пък виждаме бяла тапицерия по столовете, която контрастира на останалите компоненти. 
  • Контраст можете да създадете и между пода и стените, както е показано в текущата кухня - тъмен под, имитиращ дърво и бели стени, тавани, дограма и завеси.

А за да сте сигурни, че оставяте ремонта на кухнята си в сигурни ръце - възползвайте се от възможността сами да изберете с кой специалист да работите. Изпратете безплатно проект и в кратък срок ще ви изпратим оферти от водещи професионалисти. Сравнете ги внимателно, вижте рейтинга на фирмите и решете сами кой да осъществи идеите ви за мечтаната кухня в скандинавски стил!

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички