Поставете в ъгъла най-често използвания малък кухненски уред

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 824 пъти

Независимо дали започвате сутрините си с чаша горещо кафе или пък със здравословно смути, едно е сигурно – на кухненския плот има един малък уред, който бива използван по-често от всяка друга кухненска джаджа. Ето защо ви предлагаме идея, чрез която от една страна кафемашината ще ви е винаги подръка, а от друга – ще усвоите празната ниша в ъгъла на Г-образния кухненски модул:

  • За правилното изпълнение на тази задача, специалистите препоръчват да планирате разположението на уредите още на ниво проект. По този начин ще можете да оставите контакти на необходимите места, както и да съобразите с тях дизайна на кухненския гръб.
  • Друго предимство на ранното планиране на дизайна на кухнята е липсата на опънати кабели по дължината на плота, както и възможността за постигането на оптимално удобно разпределение на зоните в помещението.

Виж още: Пет идеи за кухненски остров

Свързано:

Идеи за кухня Кой е най-добрият начин да усвоим ъгъла на Г-образния кухненски модул?

Добре дошли в тази изчистена бяла кухня, която ще грабне вниманието ви със своята завидна функционалност и модерен дизайн! Тя разполага с практичен кухненски модул с Г-образна форма, изработен от здрави ПДЧ плоскости. По този начин се усвоява ъгъла в помещението и се създава удобна зона за готвене, при това в рамките на един изключително компактен модул. За целта дизайнерите залагат на вградени иноксови електроуреди, които допълват изчистената визия на кухнята, при това без да отнемат от нейната функционалност. Белите кухненски шкафове пък са завършени чрез поставянето на иноксови кухненски плотове, които кореспондират с електроуредите и металните осветителни тела. За да разчупят семплата обстановка, собствениците избират някои дребни елементи и декорации в синьо-зелени нюанси, които да направят стаята по-свежа и приветлива. В допълнение е заложено и на няколко декоративни детайла в зелено, като например малката саксия с растение, разположена до прозореца. Тук кухненският гръб липсва с изключение на зоната около печката, където е поставен елегантен кухненски гръб от стъкло в същите синьо-зелени нюанси. Тъй като в този случай кухнята и трапезарията са обединени в общо просторно помещение, собствениците залагат на сиви нюанси по стените и практичен ламинат на пода, така че преходът между помещенията да е на практика незабележим.