Характерното за кухнята в бяло може да се направи в интересни съчетания

Последна редакция на 04/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 862 пъти

Всички знаем, че бялото винаги е на мода. Особено що се отнася до кухнята. Бели стени, пердета, шкафове, плотове, плочки. Но все пак не си говорим за болници, а за кухни от сънищата. На снимката виждате оригинални, но бели решения за интериора на това така важно помещение в дома. Разнообразие внасят стените и подът. И в двата варианта стените са с бели плочки, но в такава форма и така подредени, че имитират тухли. Специално внимание трябва да се обърне и на пода - единият светло бежов, но с кафеникави шарки, а другият - пъстър, като основният цвят е синьозеленият. Това може да се постигне както с теракот, така и с балатум - в зависимост от предпочитанието ви.  

Ако и вие си мечтаете за изящни кухни, пренасяте ги в сънищата си, а сутрин се озовавате в скучна и лишена от вдъхновение стая, то обърнете се към професионалисти, които да ремонтират реалността и да я превърнат в чисто вълшебство. Заявете проект в сайта напълно безплатно и се сдобийте с чисто нова кухня.

Свързано:

Идеи за кухня Кухнята мечта

На снимката виждате два варианта за бели кухни. Първият е напълно изчистен. Акцентът попада върху пода - светло бежов с кафеникаво-сиви шарки. Той е съчетан с абсорбатора, полилеите и щорите. Осветителните тела са две и в комбинация с прозореца внасят голямо количество светлина, което белият цвят допълнително усилва. Вторият вариант е по-свеж. В него акцентът е върху пъстрия под. Той е съчетан цветово и с оригиналните касетки от палети, които са поставени на рафтовете и играят ролята на чекмеджета. А студенината на бялото е омекотена с дървени столове и кухненски плот. В първия случай шкафовете са дървени, но са боядисани в снежния цвят със сивкав оттенък, а столовете са сиво-черни. Но многото светлина компенсира и топлотата не липсва и тук.