Използвайте красиви декоративни елементи

Последна редакция на 26/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 1 088 пъти

Повечето хора, които са наясно със стила Арт Деко, си мислят, че той е подходящ единствено за помещения като дневна и спалня. Но това не е така. Кухнята, решена по този начин, е с елегантна и много красива визия. Умело в кухненското пространство се съчетава функционалност и изискананост.

  • Една от характеристиките на стила е свързана с геометрията, която е идеално приложима за кухнята.
  • С предимство са овалните, полукръгли по форма мебели. Така интериорът придобива уникален визуален характер. Особено кухненският остров е поразителен, радващ с необичайната си форма.
  • Арт Деко е капризен и специфичен стил, в който декорациите се прилагат умерено, но те създават уникално впечатление. В кухнята можете да поставите множество декоративни елементи. Заложете при тях повече на оригиналните цветове и необичайни форми.

В наши дни стилът Арт Деко има широк кръг от фенове. Днес той е символ на богатство и изтънченост, характеризира се с приглушени цветове, геометрични форми и декоративни орнаменти. Проектирането на една кухня точно в този стил може да се окаже доста сложна задача. Изисква се перфектен творчески усет и доказани практически умения. И както знаете, често се налага да потърсим помощ от професионалисти в интериорния дизайн. Доказаните специалисти, регистрирани  на платформата MaistorPlus могат да ви помогнат. По всяко време е възможно да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. Организирайте шик кухнята си в дома си в стил Арт Деко - няма да съжалявате.

Свързано:

Идеи за кухня Кухня в стил Арт Деко: опции за дизайн