Дървен под в кухнята – традиционно решение с модерни измерения

Последна редакция на 03/05/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 632 пъти

Може ли дървото да се използва на това място в дома за подово покритие, защото стаята е изложена на риск от разливане на течности, храна, поява на петна, удари от падащи предмети? Да, но трябва да си осигурите безопасни условия за работа в кухненското помещение.

  • Подът от дърво определено е топъл - не само визуално, но и физически на пипане. Дървесината също има добра звукоизолация, такова подово покритие изглежда най-близо до природата спрямо всички видове подове.
  • Препоръчва се използването на по-твърди и по-малко чувствителни към влага видове екзотични дървесини, тъй като те имат ниска степен на свиване. Става дума например за тиково дърво или местни широколистни видове, като дъб, ясен, лиственица.
  • Екзотичните видове дървесина съдържат голямо количество танини, което има положителен ефект спрямо появата на гъбички. Оказва се, че дървеният под в кухнята никога не излизал от мода, а днес е за предпочитане в модерната кухня.

Изброеното е логично и обяснимо, защото в това помещение готвим и се храним всеки ден. Оказва се, че доста собственици на жилища се обръщат към използването на естествени материали за подово покритие в кухненското помещение. За правилен избор на под за кухнята, обърнете се за съвет към специалистите, регистрирани при нас. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Идеи за кухня Полезни съвети за избор на под от естествени материали за кухня