Примерни цени за спешно отстраняване на течове

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 025 пъти

Наличието на теч е друг често срещан проблем в българските домакинства. Препоръчваме ви да не чакате съседът да се оплаче от това, че влагата избива и в неговия дом, а спешно да потърсите помощ от специалист, който да установи мястото на теча и да го отстрани. По този начин ще си спестите сериозни последващи разходи и по-сериозни поражения у дома. Цените за тези ВиК услуги по принцип се определят след като се установи причината за проблема, но обикновено варират в следния диапазон:

  • Откриването на т.нар. “скрит” теч най-често струва между 70 и 90 лв.
  • За отстраняването на теч чрез смяна на участък от водопроводната тръба пък трябва да си подготвите между 50 и 100 лв., в зависимост от вида и диаметъра на тръбата, като при ПВЦ тръбите цените са по-високи.
  • В повечето случаи цените за тези ВиК услуги са въпрос на договорка между вас и майстора, поради което коректните специалисти често избягват да посочват конкретна сума, преди да са наясно със спецификата на проблема.

Виж още: Бар столове – цени

Свързано:

Идеи за кухня ВиК услуги - цени

Следващата кухня, която ви представяме, се отличава със съвременен дизайн и изключително практично разпределение на наличното пространство. Тя разполага с Г-образен кухненски модул, който позволява зоните за миене, готвене и запасяване да бъдат обособени по такъв начин, че в помещението да се оформи максимално удобен работен триъгълник. За целта от едната страна на кухненския модул е разположена кухненската мивка, а от другата – готварската печка и хладилника. За направата на модула са използвани черни МДФ плоскости, които създават впечатление за по-стилно и елегантно помещение. Зоната в ъгъла на помещението пък разполага с бели шкафове от ПДЧ, които разчупват иначе тъмната кухня. За да не изглежда стаята твърде малка и схлупена, над мивката са разположени практични отворени рафтове, които позволяват подреждането на красиви сервизи и декорации. Синият кухненски гръб с плочки внася известна доза артистичност в помещението и спомага за това то да бъде по-цветно и свежо. Сивият кухненски плот пък представлява плавен преход между черните шкафове и синия гръб, като се отличава с невероятна издръжливост и лесна поддръжка. Иноксовите електроуреди и дребните метални елементи, като дръжките на кухненските шкафове например, създават впечатление за едно наистина стилно помещение, като прибавят необходимия блясък на изчистения интериор.