Плисе щори за красива и гостоприемна кухня

Последна редакция на 27/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 175 пъти

Този тип вътрешни щори са леки, елегантни и изключително красиви. Могат да бъдат изработени от антистатични материали, както и от платове с нестандартни цветове или десени, така че щорите да пасват перфектно на особеностите на дома. Класическият вариант плисе щори изисква те да бъдат фиксирани в горната част на крилото на прозореца, като само долната им част остава подвижна. Днес на пазара обаче ще попаднете и на варианти с двустранно събиране, както и на плисе щори тип “ден и нощ”, при които се редува плътен и полупрозрачен плат.

  • Класическите плисе щори струват до около 70 лв/кв.м в зависимост от вида на плата, техния цвят, както и начин на събиране.
  • По-модерните варианти, които редуват два цвята или плътна и полупрозрачна материя пък могат да достигнат до около 80 лв. за кв.м.

За качественото поставяне на всеки вид вътрешни щори се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете безплатна заявка още сега и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от предишни клиенти!

Свързано:

Идеи за кухня Вътрешни щори - цени

Представяме ви една страхотна съвременна кухня, която съчетава завидната функционалност с минималистичния дизайн, присъщ на много модерни домове. Тази зона е разположена в удобна мансарда, като разполага с практично обзавеждане и изключително елегантен облик. За да направят помещението по-просторно и гостоприемно, собствениците залагат на семпла основа от изчистени бели стени и устойчив теракот на пода. Тъмните нюанси на подовата настилка от своя страна разчупват светлото помещение и му придават необходимата артистичност, така че то да не изглежда твърде еднообразно и стерилно. За целта по протежението на една от стените е разположен функционален кухненски модул в бяло, който е успешно съчетан със светлосив кухненски гръб и тъмен кухненски плот от гранит. Гланцираното покритие на кухненските шкафове, изградени от здрави ПДЧ плоскости, пък създава илюзия за по-голяма и светла стая. За това допринасят още металните елементи в основата на трапезните столове. Те от своя страна разполагат с меки кожени седалки, които осигуряват необходимия комфорт, докато стъклената трапезна маса допълва впечатлението, че се намираме в едно наистина луксозно помещение. За прозорците пък са избрани практични щори тип плисе, които на пръв поглед наподобяват силно класическите венециански щори. Вътрешните щори от този вид обаче осигуряват необходимото уединение, без да правят стаята твърде тъмна.