Обзаведете се с малка маса

Последна редакция на 20/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 2 250 пъти

Мнозина готвят в кухнята, но се хранят във всекидневната. Но това не най-добрият вариант. Храната се пренася през коридора, правят се трохи, цапа се. Най-подходящото място за хранене е именно кухненската част. Затова, ако разполагате с достатъчно пространство, най-добре е да си сложите поне една малка маса.

  • Компактна маса, която е част от плота. Ако последният е конструиран по-широк, възползвайте се. Така уютът в помещението ще е пълен. А и ще разполагате с повече място, когато месите баница или правите някой сладкиш.
  • Сгъваема маса, която се прибира към стената, след като сте приключили с вечерята или обяда, също е удачен вариант. Чудесно решение за маломерно помещение, където всичко трябва да бъде мултифункционално. Подобна мебел ще ви помогне да организирате още по-интелигентно пространството си. 
  • Малка прозрачна маса. Може да бъде стъклена или пластмасова. Присъствието и в цялостната обстановка ще бъде деликатно и ненатрапчиво. В същото време ще разполагате с необходимото си кътче за похапване, без това да утежнява интериора. 

Вижте още: Внесете комфорт и уют с уникална дървена масичка в дневната

Свързано:

Идеи за кухня Направете малката кухня функционална и удобна с 4 лесни трика!

На колажа виждате два примера за малки кухни. И двата са в бяло, което създава илюзията за по-обширни пространства. В десния пример то е съчетано с черно, което създава усещане за дълбочина. Цветовете са изключително важни, когато искате да създадете определено усещане, емоция в помещението. На левия пример бялото е разнообразено с букет от розови цветя. За това допринасят и множеството буркани с шарени бонбони. Ако наредите подобни буркани по рафтовете, то настроението в кухнята ви винаги ще е приповдигнато. Бихте могли да използвате и шарени буркани, за да създадете акцент. В дясната кухня акцентът е черното. и по-конкретно стената зад мивката, която е с интересни черно-сиво-бели шарки. На нея са подпрени и две стилни чинии с оригинални картинки, които спомагат за изграждането на стила в помещението. Обърнете внимание на осветителните тела и в двата варианта. И в двата случая лампите са големи и са по две. Светлината е изключително важна и не я пренебрегвайте дори и помещението ви да е малко и да смятате, че една лампа ще е достатъчна. Прозорците също са достатъчно големи, за да позволяват и дневните слънчеви лъчи да огряват кухните.