Оставете свободно пространство пред гардероба

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 202 пъти

Тази идея за обзавеждане на детска стая със средни размери е посветена на улесненото и свободно преминаване между леглото, зоната за учене и гардероба. За целта бюрото е разположено близо до ъгъла на стаята, като все пак е на оптимално разстояние от прозореца, така че естествената дневна светлина да прави четенето по-приятно. От своя страна леглото е поставено близо до входната врата в помещението, като е съчетано с компактно нощно шкафче.

  • Специалистите напомнят, че трябва да оставите разстояние от поне 60 см. между леглото и стената, така че да можете да усвоите неудобната ниша в помещението с поставянето на малка масичка или нощно шкафче.

Пространството пред гардероба е оставено свободно, така че изборът на дрехи и аксесоари за училище да бъде значително по-лесен за всяка тийнейджърка. Заложете на гардероб с плъзгащи врати и огледало, който да направи помещението по-просторно и приветливо.

Виж още: Как да разположим мебелите в малката детска стая?

Свързано:

Идеи за детска Как правилно да разположим мебелите в детска стая със средни размери?

Представяме ви практичен вариант за обзавеждането на детска стая със средна големина, който включва повече свободно пространство между бюрото и гардероба. Тази детска стая разполага с всичко необходимо за всеки ученик, като освен зона за учене, е осигурена и библиотека или етажерка за съхранение на книги, както и допълнително нощно шкафче. Тук между леглото и стената е оставено разстояние от около 60 см, така че практичното шкафче да усвои неудобния ъгъл в помещението. За гардероба пък са предвидени 140 см, които са напълно достатъчни за разполагането на масивна конструкция, която притежава необходимите прегради, чекмеджета и рафтове. Бюрото или т.нар. зона за учене от своя страна оползотворява срещуположния ъгъл в стаята, като е разположено максимално близо до прозореца, но без да се нарушава свободното преминаване покрай мебелите в помещението. Етажерката за книги пък е близо до бюрото и срещу леглото, така че някои рафтове да могат да бъдат премахнати в полза на това да се постави телевизор в помещението. За подобен тип детска стая специалистите съветват да заложите на бели стени и светла подова настилка, като внесете цвят в помещението с умел избор на нюанси за мебелите. Съчетайте синьо, зелено и дърво за създаването на максимално уютна обстановка.