Има ли цвят, който може да насърчи комуникацията и благосъстоянието на взаимоотношенията в дома?

Последна редакция на 08/05/2024 от Люси Любомирова

Оранжевото е цвят, който провокира комуникативност. Това е баланс между жълто и червено, няма студени нюанси и символизира радост и оптимизъм. Оранжевите нюанси изпълват помещението със светлина и топлина и е един от най-положителните и духовни цветове.  

Съвет - Оранжевото е красив цвят, който наистина е много универсален. Може да се комбинира както с топли тонове, така и със студени или неутрални тонове. Някои комбинации, които използват дизайнерите, са оранжево и синьо, в различните им нюанси. Друга оригинална комбинация е оранжево и розово. Неконвенционална и много изискана е симбиозата между оранжевото и деликатният нюанс розова пудра. Оранжевото се разбира чудесно и с зеленото - много тъмно зелено, например.  

 

Интериорният дизайн има много елементи. Единственото нещо, което всички тези елементи имат общо, е цветът. От боядисването на стените до избора на мебели - цветът е в центъра на всичко, което правим, когато става въпрос за декориране на жилището. 

Ето защо психологията на цвета в интериорния дизайн е важен инструмент, посредством който може да проектираме пространство, което да има своя атмосфера и да носи желаното усещане и емоции. 

Свързано:

Психология на цветовете в интериорния дизайн