Алое

Последна редакция на 02/05/2024 от Патриция Симеонова

Още един избор, който е подходящ за правещите първи стъпки в отглеждането на растения, е Алое. Освен красиво и лесно за отглеждане е и изключително полезно. Използва се за домашни маски за лице и коса, както и ако сте изгорели на плаж – просто поставете от гела, намиращ се във вътрешността на листата, върху кожата си. Африканското растение се нарича Алое, като най-разпространеният вид е Алое вера. Може да го отглеждате в дома си или в градината.

  • Напояване два пъти в месеца е напълно достатъчно, като по същия начин трябва да процедирате през цялата година. Ако прекалите с поливането, то неговите кореми може да изгният. Най-лесният начин, по който може да установите, че водата е недостатъчна, е когато листата са меки. Те трябва да бъдат по-твърди и добре изпълнени.
  • Обича светлината и топлината, затова внимавайте през по-студените месеци.
  • Не обича влагата и трябва да изберете място, където въздухът е по-сух.

 

За всеки начинаещ градинар, който прави своите първи стъпки, горепосочените растения са добър избор. С времето до такава степен ще се влюбите в своите растения, че няма да усетите кога сте превърнали дома си в ботаническа градина. Ако искате да разберете кои са най-подходящите видове за дома ви, потърсете услугите на специалистите в озеленяването, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект още днес и преобразете дома си!

Свързано:

Лесни за отглеждане растения от новобранци