На какво още да обърнете внимание?

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 442 пъти

Да, най-важното, от което се нуждаете, за да създадете арт студио, са пространство и организация. Има обаче още няколко фактора, които играят важна роля.

  • Осветлението е изключително важен компонент при създаването на изкуство, така че е от съществено значение обособяването на вашето кътче за изкуство. Разбира се, най-добрата светлина е естествената. Но тъй като наличието на такава не винаги е възможно да се постигне в малко пространство - особено в килер или гараж - ще се наложи да инвестирате в осветителни тела, които имитират естествена светлина.

  • За много художници достъпът до течаща вода или мивка е от съществено значение. Разбира се, мивката в кухнята или банята би свършила работа. Но със сигурност би било от полза, ако имате специална мивка за творчески цели.

  • Дори в малко пространство е добре да сте сигурни, че имате достатъчно голяма работна повърхност. Независимо дали предпочитате да работите върху статив, върху маса или на пода, ако не можете да разпределите материалите си по подходящ начин, пространството няма да работи във ваша полза.

  • Вентилацията е важна, ако работите с материали, което произвеждат токсични изпарения или прах. Така че, ако сте художник, който работи с маслени бои или пък сте дърводелец, трябва да изберете място, което има достъп до чист въздух. 

Свързано:

За художниците – как да създадем творческа обстановка у дома?