Температура

Последна редакция на 09/05/2024 от Ирена Петрова

Много готвачи отглеждат билки на закрито през зимата, когато навън е твърде студено или твърде влажно, за да се копае в пръстта, но можете да отглеждате билки на закрито по всяко време на годината. Билките обичат обичайната за хората температура - 15-30 градуса, така че ако вие се чувствате добре, вероятно и те се чувстват така. През нощта температурата в близост до прозореца може да падне, но повечето билки харесват и това. Само не допускайте листата да се допират до стъклото, за да ги предпазите от студ.

Босилекът например е по-сложен. Ако има много слънце и топлина в помещението, босилекът би трябвало да вирее добре, но не го дръжте на хладен перваз. Листата на босилека ще окапят и избледнеят след кратко време на хладен въздух. Той предпочита температури в помещението от 21 градуса през деня и нощта.

Не забравяйте, че въздухът до прозореца ще бъде по-хладен през зимата (или по-горещ през лятото) от средната температура в помещението, така че съобразете растенията си с това. Сухият въздух, независимо дали е от климатик или отопление, е тежък за повечето билки, така че може да помислите за увеличаване на влажността на околната среда.

Ако планирате ремонт на кухнята, не се колебайте да се свържете с някой от нашите специалисти.

Свързано:

Как да си отглеждаме билки и подправки у дома?