Намерете най-подходящото място за закрита градина с билки

Последна редакция на 09/05/2024 от Ирена Петрова

За да растат добре на закрито, билките се нуждаят от възможно най-много естествена светлина. Поставете ги на слънчево място близо до прозорец, който е обърнат на юг и получава поне 6 часа слънце дневно. Макар че светлината на закрито не е толкова интензивна, колкото пряката светлина на открито, светлината, която влиза през незатворен прозорец с южно изложение, е достатъчна за повечето билки. Някои билки, които се нуждаят от по-малко светлина, като мента, магданоз и мащерка, могат да растат добре и на прозорци със западно изложение.

Не забравяйте да следите за признаци, че вашите билки не получават достатъчно светлина. Те включват слаб растеж, необичайно дълги междуредия между листата, по-малки от обичайното листа и необичайно бледи или започващи да пожълтяват стъбла или листа.

Един лесен начин да се уверите, че билките на закрито получават достатъчно светлина, независимо къде са поставени, е да използвате растежна светлина, която имитира пряка слънчева светлина. Това е чудесно решение, когато не разполагате с място на прозореца с южно изложение. Това е и отличен начин за осигуряване на допълнителна светлина през зимата, когато дневната светлина е по-малко.

Свързано:

Как да си отглеждаме билки и подправки у дома?