Примери за градско земеделие

Последна редакция на 19/05/2024 от Патриция Симеонова

Ако смятате, че градското земеделие е нов тренд, може би ще се изненадате. Във Франция се отглеждат гъби наричани „champignon de Paris”, вид, отглеждан в парижките катакомби през 1670 до началото на 1960. Производството се премества, тъй като намират по-евтини вносни алтернативи.

Споделените дворове са още един пример. В градска среда хората са щастливи, ако притежават дори малко късче земя, което може да се използва за градина. Много блокове разполагат с площ, която може да се използва по предназначение.

Поради ниския процент на собствено производство, в Сингапур осъществяват идеята за Sky Greens, намирайки ефективен метод за отглеждане на плодове и зеленчуци. Всъщност, когато за първи път отваря врати, Sky Greens е първата нисковъглеродна вертикална феркма, която изисква много по-малко енергия в сравнение с традиционното земеделие.

А, ако имате желание винаги може да отглеждате собствена реколта у дома, вкусно и полезно!

Ако искате да създадете вашето градинско кътче, за което да полагате грижи, и накрая да се радвате на вкусни и екологични плодове и зеленчуци, то сега е моментът да се свържете със специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект напълно безплатно и намерете подходящата оферта.

Свързано:

Градско земеделие - удоволствие или необходимост?