Грижа и подрязване на вистерията

Последна редакция на 02/05/2024 от Патриция Симеонова

Всяка пролет, добавяйте компост и мулч, за да задържа влагата и да няма множество плевели. Някои градинари смятат, че фосфорът спомага при цъфтежа. Разбъркайте няколко чаши костно брашно в почвата през пролетта. А пък през есента добавете фосфорит. Поливайте растението веднъж седмично при липса на дъжд. 

    За да прикрепите младото растение към избраната конструкция, прикрепете главното стъбло към опората. Отстранете страничните стъбла. Колкото по-развито става главното стъбло, толкова повече клончета и цветове ще има. След като основното стъбло достигне желаната височина, отрежете върха му. Страничните разклонения не се подрязват, за да продължат своето развитие. През лятото се подрязват главните разклонения след 6-7 листо. Чрез редовното подрязване ще поддържата красива форма на вашата вистерия и ще стимулирате цъфтежа ѝ. 

    Ако сте спечелени от красотата на вистерията, не се бавете и я засадете в градината. Вистерията е подходяща за оформяне като бонсай. Не забравяйте, че трябва да се спазват правилата за отглеждане, тъй като тази красавица е изключително нежна. Множество растения се засаждат през пролетта.Точно поради тази причина, ако това е един от вашите приоритети през тази година, сега е моментът да потърсите услугите на опитни ландшафтни специалисти, част от семейството на MaistorPlus. Заявете своя проект още днес, за да се радвате на красива двор съвсем скоро! 

Свързано:

Вистерия - увиващата се красавица