Създайте приказна градина

Последна редакция на 05/05/2024 от Патриция Симеонова

Със сигурност повечето от нас си представят двора или терасата като приказна цветна градина. Ако не разполагате с достатъчно пространство, заложете на вертикални градини или повдигнати саксии. Съчетайте растения с различна височина и обем, за да постигнете плътен и завършен вид. През студените месеци е препоръчително да приберете на топло саксиите, за да може да им се радвате и през следващата година. 

За по-практичните, не се заблуждавайте, че се нуждаете от голям двор и много усилия, за да отглеждате зеленчуци и плодове. Ядливите растения са примамливо и полезно допълнение към всяко окрито пространство, независимо дали е двор или тераса. Помислете първоначално за отглеждане на подправки или саксийни ягоди. 

Ако имате нужда от професионални съвети, свързани с промяната и озеленяването, потърсете мнението на някои от експертите, регистрирани в MaistorPlus. Без предварително обвързване, заявете безплатно своя проект. Направете сравнение между изпратените оферти и изберете най-добрата измежду тях. 

Свързано:

Пространство на открито - как да извлечем максимално от него