Основни стъпки при конструиране на вертикална градина

Последна редакция на 16/05/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 642 пъти

Независимо дали ще изберете да построите вашата градина в кухнята, на балкона или в друга стая, където ще поместите стайните си цветя, първата ви задача е да изберете място с достатъчно естествена светлина.

  • Като втора стъпка помислете от какъв материал ще изработите конструкцията – ако използвате дърво, е много възможно да ви се наложи да помислите и за водонепроникаем материал за изолация, какъвто може да намерите в местната железария.
  • От там нататък сте на ход вие – в конструирането на вертикалното съоражение може да вложите почти всичко, което имате под ръка – рафтове и поставки, ламперии и палети, решетки и декорации. Тук е мястото да рециклирате стари мебели като закачалки, решетки, чекмеджета, касетки или шкафове, рамки на картини и огледала, лостове и какво ли още не. По същия начин можете да експериментирате и със саксиите.
  • Най-лесният начин за изграждане на вертикална градина е да аранжирате обикновени стенни саксии като тези на снимката по-горе върху подходяща повръхност, каквато може би вече имате на балкона.

Вижте още: Зеленчукова градина на балкона - как и какво да засадим?

Свързано:

Направи си сам: вертикална градина за цветя, подправки и зеленчуци