Билкова градина

Последна редакция на 04/05/2024 от Василена Панова
Източник | Видяно 451 пъти

Ако искате да намерите компромис между полезните и декоративните мини-градини, вземете под внимание билките. Те изглеждат добре, ухаят и най-вече - не са толкова взискателни. Освен това не се нуждаят от много място и успешно можете да си ги отглеждате в сандъчета, или в саксии.

Сушените подправки отдавна не са алтернатива за тези, които нямат собствена градина.  Днес почти всяка билка може да се гледа на перваза на прозореца или на балкона, а при добро желание не е трудно  да се създаде малка ядлива ботаническа градина.

Ако нямате подходящи саксии, смело използвайте почти всяка пластмасова кутия, която имате под ръка, или контейнер. С подходяща семпла украса, те могат да изглеждат чудесно и да допълват декорацията на балкона ви по уникален начин.

Също така, ако имате  много керамични чаши, отделете част от тях  за градинарство – напълнете ги с почва, засадете семена и поръсете с вода. След няколко дни или седмици ще се радвате на пресни листа билки. В домашни условия безпроблемно виреят босилек, мента,  розмарин, лавандула и още много видове.

Ако се нуждаете все пак от оглед и участие на професионалист, така че да бъдете сигурни в бързия и добър резултат на начинанието си, можете да се обърнете към озеленителите, регистрирани на сайта ни. Те с радост ще ви помогнат да осъществите всяка Ваша идея.

Свързано:

Лято на балкона: Създайте си уникална градина