Правило №5 Как да засадите семето?

Последна редакция на 16/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 442 пъти

По този казус също ще намерите указания на гърба на опаковката. Ако обаче не сте сигурни какво  най-добре да направите, винаги може да спазвате следните неща:

  • Не покривайте семето с почва. По този начин до него стига повече светлина и успява по-лесно да покълне.
  • Не изсипвайте всички семена в непосредствена близост едно до друго. Най-добре е между тях да има разстояние от няколко сантиметра, за да може в началото на пролетта да имат добре развита коренова система.
  • Не слагайте в един съд няколко растения. Добре е в една саксия да има само цветя от един вид.

Засяването на семена много често се счита за доста смело действие. На практика обаче в него няма нищо трудно. А огромното удовлетворение, което ще изпитате при първите покълнали растения, със сигурност ще ви накара да се чувствате горди със себе си. Още повече, когато видите и първите цветове в началото на лятото.

Ако имате огромна тераса или двор, то със сигурност този вариант ще ви спести доста пари. И все пак, ако не сте сигурни и искате и професионално съдействие, по всяко време може да се свържете с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Още сега направете напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Как да си направим разсад от семена?