Да торим ли растенията през зимата или пък не?

Последна редакция на 19/04/2024 от Патриция Симеонова
Източник | Видяно 464 пъти

Зимата е период на покой за растенията, като разбира се има и малки изключения. През пролетта и лятото цветята са в своята фаза на цъфтеж и растеж, като това води до по-голяма нужда от поливане и торене. Както поливането, торенето през зимния период трябва да се ограничи.

  • За цъфтящите растения, използвайте половината на количеството торове, което използвате през активния им период.
  • За декоративните - намалете количеството торове на ¼. Имайте предвид, че торовете са най-ефективни във върховия момент на развитие на растението. Това е, когато листата на листопадните видове окапват, при цъфтеж, или след като приключи зимният период.
  • Разредете и честотата на торене. Ако през лятото го правите веднъж всяка седмица, през зимата съвсем спокойно може да го правите веднъж в месеца.

Красивата растителност, независимо дали в домашни условия или пък на двора, е истинска радост за окото. Преди да стигнете до създаването ѝ ви съветваме да обмислите какви видове растения са подходящи и ще ви радват с богати цветове. Не сте сигурни, че ще се справите сами с тази задача? Потърсете съвет от специалистите по озеленяване, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мнения на предишни клиенти и вземете най-правилното за вас решение.

 

Свързано:

Поливане и торене на стайните растения през зимата