Зелен покрив за по-добра енергийна ефективност и естетика

Последна редакция на 28/03/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 376 пъти

Сигурно все още си мислите, че зелените покриви са редки и екзотични конструкции, които са рядко срещани, най-вече поради сериозното капиталовложение, които изискват. Всъщност сте частично прави.

Зелените покриви са нормата за покрив в Исландия от години, където къщите в провинцията се сливат с природата и са едва различима част от планинския пейзаж. Естествената изолация, която тези покриви предлагат, продължава да ги превръща в предпочитаното решение за северния климат, където могат да се видят в цели селища.

Освен своята висока естетическа стойност, зелените покриви се характеризират и с ред предимства като по-добра топлоизолация, редуциране на разходите за топлина през зимата, съхранение на влагата и екосистемите и др. Макар че може би са малко по-взискателни откъм поддръжка и видове растения, зелените покриви са напълно постижими и в модерна градска среда.

Ако идеята ви привлича и се чудите как бихте могли да превърнете и своята жилищна сграда в подобен стил, то не се колебайте да потърсите специалистите по озеленяване от платформата на MaistorPlus.

Свързано:

Зелен покрив за по-добра енергийна ефективност и естетика