И още няколко идеи

Последна редакция на 18/10/2024 от Люси Любомирова

Ранната пролет е идеално време и за засаждане на тревисти, многогодишни растения като характерният за нашият бит здравец, астранция или ориенталски мак.  

Март е месецът на всички любители градинари. Сега е отлично време за засаждането на пъстрият салатен манголд, зелено-листното цвекло, див лук или кейл.  

По смелите от вас могат да опитат и засаждането на чери домати в саксия или разнообразни видове чили чушки. Защо не! Ранното засаждане на зеленчуци предоставя на тези растения по-дългият период за растеж, от който се нуждаят, за да развият своята максимална сладост. 

Други зеленчуци като бързо растящото червено цвекло или различните видове салати също могат да бъдат засадени през март, за да може да им насладим през късна пролет и ранните летни месеци. 

На финала само да напомним - при всички положения подгответе почвата добре като я почистите от плевелите и не се изкушавайте да я обогатявате с изкуствена тор.

Освен това, за всички въпроси може  да потърсите професионалните съвети на специалистите по озеленяване, на чийто опит и умения може да се доверите. Може с една лесна стъпка да заявите проекта си и те ще се свържат с Вас.

 

Свързано:

Идеи за градина Домашната градина - какво да засадим в началото на пролетта?