Полагайте грижи

Последна редакция на 27/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 711 пъти

Определено една овощна градина ще се нуждае от доста по-малко грижи в сравнения с една зеленчукова. Все пак обаче няма как да я оставите на произвола на съдбата и да се надявате на големи резултати:

  • Редовно посещавайте градината, за да сте сигурни, че всичко е наред – дръвчетата са си на мястото, някой „доброжелател“ не им е навредил или се развиват добре.
  • Информирайте се непрестанно за спецификата на плодовете, които сте избрали да бъдат част от вашата овощна градина. Сигурни сме, че щом сте предприели тази стъпка, сте или наистина запалени по темата, или поне живо сте се интересували. И все пак, ако идеята ви е дошла спонтанно и не сте нито едно от посочените – четете, търсете статии, членувайте в групи по темата (жокер – в социалните мрежи не са никак малко), консултирайте се с други хора, ако наистина искате да има добър резултат.
  • Оглеждайте дръвчетата – за щети, вредители или болести. Един безпощаден град, досадно насекомо или неразвиващи се плодове, могат тотално да съсипят вашия ентусиазъм и всички положени усилия да отидат на вятъра. Затова не допускайте това да се случи и редовно и внимателно оглеждайте насажденията.
  • Поливане – добре ще бъде да направите инвестиция в напоителна система. Най-подходящо е капковото напояване, но за него ще ви трябват повече средства. Не се заблуждавайте, че ще отскачате редовно до дръвчетата, за да ги поливате с лейка. Това ще бъде почти невъзможно, а и ще ви отнеме много време. Затова добре обмислете как ще бъде най-удачно за вас да решите този въпрос.

Вижте още: Как да отглеждаме плодни дръвчета в саксия?

Свързано:

Идеи за градина Овощна градина – мечтата става реалност!