Защита от вредители

Последна редакция на 25/04/2024 от Михаела Генчева
Източник | Видяно 2 425 пъти

Колкото и добри грижи да се полагат за една градина, вредителите са една от опасностите, която често трудно бива контролирана. Съществуват много начини, с които да опитате да предотвратите тяхното пагубно действие върху растенията си.

  • От насекоми, въшки и гъсеници може да се спасите, като използвате препарати или инсектициди. Най-добре превантивно да пръскате цветята си, за да не се налага да се борите с вредителите, когато се появят.
  • Капаните и отровите са едни от най-често използваните методи. Механичната сила на капаните се смята за много ефективна, тъй като животното се заключва вътре и няма как да избяга. Често обаче, поставянето само на един капан не е достатъчно и е необходимо да се вземе по-голямо количество, което оскъпява доста процедурата.
  • Поставянето на отрова е лесен и бърз вариант, но съществува вероятност да бъде изядена и от друго животно, включително и домашно.
  • Съществуват и уреди с ултразвук, които изпращат вълни в определен радиус и карат животните да стоят далеч.
  • Друг вариант е поставянето на специални уреди в земята. Те също работят на принципа с излъчване на вълни, само че под земята. Можете да поставите няколко уреда в ъглите на парцела, за да осигурите най-добро покритие и действие. При тях предимството е, че не подлагат на облъчване всичко наоколо, но пък действат на вредители само под земята.

Свързано:

Идеи за градина Как да осигурим на градината и цветята си всичко, от което се нуждаят?