Лесен трик срещу плевели в доматите

Последна редакция на 27/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 415 пъти

Едно от най-досадните и изморителни неща в градинарството безспорно е изчистването на зеленчуковите и цветни лехи от нежеланите плевели. Има един много лесен трик, с помощта на който ще осуетите появата им сред посевите си с домати. Между редовете с домати, когато те са поизрастнали, засадете чубрица. Тя ще израстне на определена височина, като сянката ѝ няма да пречи на доматите, а ще обърка плановете на нахално никнещите тревички. Спасени сте от тях и същевременно си имате ароматна подправка!

Как да усъвършенствате градината си, ще научите от доказани професионалисти, регистрирани в нашата платформа. Точните за вас градинар, озеленител, ландшафтен проектант, са само на една безплатна заявка разстояние. Направете я още сега и след изпълнение на зададения от вас проект, споделете своята оценка!

Свързано:

Идеи за градина От специалистите: Как да си осигурим вкусна и богата реколта от домати

Оказва се, че между домати и чубрица може да съществува много добро приятелство, основаващо се на изключително ефектива синергия. И тук нямаме предвид единствено случаите, в които те се оказват основни продукти в побългарени версии на сосове за спагети или пица. Неслучайно тук сме ви показали колаж от три снимки, от които едната, вляво, показва ароматната подправка чубрица, а двете снимки вдясно са подметени на хубави червени домати. Общото между двете, освен в кулинарията, откриваме и в градината. И нямаме предвид това, че и едното, и другото са растения, които можете да посеете в двора си. По-същественото е, че чубрицата съвсем буквално влиза в ролята на ваш спасител, който ви спестява плевенето на домати. Вместо да се чудите къде в градината си да я засеете, намерете ѝ място измежду лехите с домати. Когато израсте на височина, тя ще попречи на нежеланите плевели да се покажат, тъй като ще спира достъпа им до слънцето. В същото време няма да пречи на доматите, които са по-високи от нея. На самата чубрица ѝ е добре и на по-сенчесто място, затова и с доматите се разбират толкова добре. Експериментирайте смело и си спестете труда по плевенето.