Универсалните правила са само основата

Последна редакция на 26/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 635 пъти

Въпреки че тази статия цели да ви посочи какви основни грешки да избягвате, най-добре е да проучите как стоят нещата за вашия конкретен случай. Градината ви и избраният вид трева ще се съчетаят по уникален начин и общите закономерности ще са валидни, но само донякъде. 

За да сте напълно доволни от моравата пред къщата си, съветваме ви да се консултирате със специалист, който да разучи терена и да е наясно с изискванията ви. Такъв можете да откриете, като заявите безплатно проект в MaistorPlus, в резултат на което ще получите конкурентни оферти от различни озеленители. При нас имате възможност да се запознаете подробно с тяхната дейност и с резултатите от работата им, така че да подберете правилния за вас експерт.

Свързано:

Идеи за градина Грешките, които да избягваме, когато садим трева на двора

Възможността да си имат своя поляна с добре поддържана, свежа, зелена трева, би изкушила немалко собственици на дом с градина. Въпреки че поддържането на открити тревни площи в двора, принадлежащ към къщата ни, да е пряко свързан със сериозни инвестиции, не само като финанси, а и под формата на труд за градината, всеки от нас също би се радвал на хубава поляна. На снимката, която ви представяме тук, е показана именно тази част от нечия градина, която е заета от равен и открит участък, засаден със свежа зелена трева, която извиква директни асоциации с дългоочаквана пролет. Засадената в тази градина трева е ниско окосена, изключително добре поддържана в равномерна височина, така че визуално, а по всяка вероятност и при стъпване върху нея, успешно да влиза в ролята на естествен мек зелен килим. От кадъра можем да видим, че за тревата се полагат и необходимите грижи, свързани с нейното поливане. Четири автоматични пръскачки разпръскват вода в широк диапазон около себе си и освен че осигуряват необходимата вода за свежестта на тази поляна, сигурно често са избор на собствениците за разхладителни процедури в големите горещини.