Липса на обработка на терена преди засаждането

Последна редакция на 27/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 868 пъти

За да израсне тревата ви свежа и в добро състояние, е необходимо старателно да почистите нейния бъдещ нов дом. Това е валидно за всички видове дворна трева – райграс или различни смески.

  • Изкоренете прорасналите плевели, съберете всички съчки, клонки, листа и т.н.
  • Прекопайте почвата и след това леко я подравнете.
  • Също така помислете предварително къде какво ще искате да засаждате, ще имате ли островче, камъни, кои растения обичат повече сянка или пък слънчева светлина, терасирайте терена.
  • Обърнете внимание как ще се придвижвате из дворното пространство - ще поставите плочки или ще оставите симпатични пътечки, които да криволичат закачливо из градината?

Вижте още: Градински столове с неподражаем характер

Свързано:

Идеи за градина Грешките, които да избягваме, когато садим трева на двора

Когато взимате решение част от градината ви във вътрешния двор да бъде открита полянка в трева, е хубаво да организирате цялото пространство. Това включва да се помисли и за това ще има ли пътечка, която да пресича откритата тревна площ и ако е предвидена такава, каква точно да бъде. На снимката, която виждаме тук, е представена част от градина, немалка площ от която е отредена за красива зелена поляна. От пръв поглед се вижда, че тревата в тази градина е много добре обгрижвана. Идеално почистена е от всякакви излишни бурени и други паразитни растения, които биха отнели от жизнеността й. Окосена е ниско, поливана е редовно, на което се дължи и свежестта й. Изкушението да се правят разходки на бос крак, а дори и да се полегне върху зелената поляна тук, е достатъчно голямо. Все пак собствениците на тази градина са предвидили пътека, по която да се стъпва, макар и да не е задължително присъствието й да означава категорична забрана за ходене по тревата. Твърде възможно е да е поставена там за случаите, когато е имало силни дъждове и идеята е да се избегне досега с кал по тревата. Пътеката е направена от големи цветни квадратни плочни, всяка от които съставена от по-малки правоъгълни плочки с оранжеви и синкави оттенъци. В близкия до нас десен край виждаме два по-големи участъка с тези плочки. Напред плочките вече не се сливат, а са като самостоятелни стъпки.