Модерна "шатра" за начинаещи планинари

Последна редакция на 26/04/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 458 пъти

Това е една нетрадиционна палатка с напълно иновативна концепция. Тя е идеална за хора, които нямат достатъчно опит в разпъването на подслон на открито. Разбира се, имайте едно наум, че може би не е най-добрият вариант за екстремни ситуации, каквито времето в гората със сигурност ще ви предложи.

Кой модел ви допадна най-много? Не забравяйте, че една оригинална палатка може да ви помогне да създадете неповторими спомени с цялото семейство, независимо дали сте на път или си почивате в градината. В случай че тя има нужда от професионалист по озеленяването, не се колебайте да направите безплатна заявка и да получите неангажиращи оферти от различни изпълнители, които с удоволствие биха ви помогнали с градинарската работа.

Свързано:

Идеи за градина Удивителни примери за съвременни палатки

Когато планираме екскурзия в планината, е редно да вземем със себе си добрата си подготовка, здравият разум, чистото сърце и разбира се да носимудобнотуристически обувки. Ако планът ни включва и нощувка, би била добра идея, да си носим и палатка. Снимката, която ще разгледаме тук, ще преобърне представите ни за този популярен къмпинг аксесоар. На нея е показана планинска, а в случаите, когато излетът ни стига само до вътрешния ни двор, и градинска палатка, с футуристичен дизайн. Формата ѝ наподобява огромен сапунен мехур, а прозрачните ѝ стени може и да не предлагат визуално изолиране от външния свят, но пък дават пълен достъп до природната гледка отвън. За да се влезе в тази модерна палатка, има предвиден правоъгълен отвор с леко заоблени ъгли. Цялата мебелировка, побрана вътре, е подчинена на бялата гама. Отляво виждаме кръгла масичка, до която са разположени два стола. На срещуположната страна забелязваме бял стол. Точно пред нас виждаме поставено легло, което представлява директно сложен върху пода матрак, облечен в бяло спално бельо, до което има две стандартни бели възглавници. Тъй като покривът на палатката също е прозрачен, нощуващият в нея, когато си легне, преди да заспи има възможността да се наслаждава на обсипаното със звезди небе, стига да няма облаци. Палатката е разположена върху зелена поляна с дребни бели цветя, а извън нея, отляво, забелязваме сгъваем шезлонг с метална конструкция и бял плат. Наблизо се виждат няколко високи дървета.